HBC's Hjemmeside

Nyt fra bestyrelsen

Spillermøde November 23

Turneringsholdene klarer sig godt. to hold er på 1. pladsen og 3. division er på en 2. plads.

Peter har deltaget i Øst/Vest Match i Odense og det var en god oplevelse.

Per undersøger om vi kan få tryk på nye billige klubtrøjer der er lavet at et let materiale som gør dem behagelig når det er varmt. Andre trøjemuligheder der er undersøgt er betydelig dyrere.

Klubbens økonomi er OK, da der ikke er kommet prisstigninger endnu.

Formanden efterlyste forslag til juleafslutning torsdag den 21. december. Vi behøver jo ikke afvikle det som sidste år. (Sidste år havde vi pakkespil på rød kegle. Personalet kunne ikke kombinere AM, Rød kegle og 9-Pins, så det var ens for alle uden 9-Pins. Efter 1,5 times pakkespil fik vi gløgg og æbleskiver.)

Find vil undersøge om vi kan få sponsoreret gavekort fra Nordsmark til juleafslutning.

Flemming har arbejdet med simpel hjemmeside for medlemmer og det er planen at arbejde videre mod den løsning.

Generalforsamling 2023

Spillermøde 3. august

Jørgen bød velkommen til den nye sæson hvor 12 medlemmer var fremmødt til træning, mens to holder ferie og en var forhindret.

Dato for HBC generalforsamling er tirsdag den 29. august kl 19.00. 

Flemming har printet turneringsplaner til dem der ønsker det. Husk dog at der kan komme ændringer så det er bowlingportalens seneste tidspunkter der er gældende.

Med tre turneringshold og 13 pladser vil vi komme til at hjælpe hinanden. Kampene er lagt så vi aldrig spiller samme dato på alle tre hold. I den sidste runde den 28/4-2024 skal man planlægge med at alle hold spiller, men vi kan flytte en kamp så vi har mulighed for at stille hold.

BK Tarm har inviteret til Landbobank open sidste weekend i august. Flemming har tilmeldt om søndagen alle dem der svarrede på udsendt mail. Der skulle fortsat være ledige starter fredag og lørdag. Information om stævnet ses via link på forsiden.

HBC har forlænget betaling for denne hjemmeside i et år selv om prisen er steget og det tager mere tid at opdatere efter One.com har opkøbt 123hjemmeside.

Bemærk at Flemming har fået ny e-mail adresse som ses under fanen "Bestyrelse"

Flemming informerede omkring den nye olieprofil HBC har valgt til denne sæson.

Olieprofilen hedder Bourbon Street og data inkl. 3D visning kan med fordel ses på app fra Kegel : søg på "Kegel Pattern Library" hvor du henter app. og i appen kan du så søge på Bourbon Street for at se data og 3D visning.

Forskellen på den nye profil og den gamle er:

- Oliemængden i siden omkring liste 5 (Pil 1) er den samme total mængde, men på den gamle blev olien lagt dobbelt fra linien til pilene så mængden er størst her. Den nye profil har meget olie den første meter hvorefter det hurtigt aftager og er "fejet" jævnet ned af banen til 40 fod.

- Ved spil over liste 10 (Pil 2) er der stor forskel på oliemængden indad i banen i forhold til ud mod renden. Derfor er denne olieprofil teoretisk noget nemmere at spille på for den der skruer kuglen da olien hjælper kuglen til lommen.

- Oliemængden midt på banen inden for liste 15 (Pil3) er stor - umiddelbart er der ingen andre olieprofiler på Kegel biblioteket der har mere olie i dette område. Man kan træne her for at teste en kugle før man skal spille på en udebane med meget olie. Det kræver dog langsom fart og en del siderotationer i kuglen at spille over pil 3 og ud mod liste 10 for at få kuglen til at skrue tilbage mod lommen. Så reelt er der vist ingen i HBC der kan udnytte den mulighed, og Flemming vil anbefale at vi reducere olien inde på midten hvis den giver problemer f.eks. fordi sparekugler trækker olie ned mod keglerne så banen bliver spillet "dårlig" efter nogen serier. Vi taler kun om en justering der ikke påvirker spillet over pil 1 og 2.


Holdleder på turneringshold

Holdlederens opgaver er:

  1. Generelt sørge for at holdet fungere socialt
  2. Sørge for at alle på holdet er informeret vedr. kampe og kørsel
    - Aftale kørsel ved udekampe
  3. Afregne kampgebyr for hele holdet
    - kørsel modregnes, restbeløbet indbetales til HBC bankkonto
  4. Printe og medbringe scoresedler ved hjemmekampe inkl. kopi til modstanderhold
    - Scoretavlen kan printes fra bowlingportalen
    - Scoretavlen skal udfyldes under kampen og sammentælles efter kampen
  5. Aftale hvem der er spillende dommer ved hjemmekampe
  6. Indrapportere resultater for hjemmekampe på bowlingportalen (Senest søndag aften)
    - Scoretavlen med modstander underskrift skal gemmes indtil næste sæson
  7. Koordinere på holdet og aftale med seniorleder hvis en kamp ønskes flyttet
    - Kampflytning skal søges senest 14 dage før oprindelig kamp dato

Afregning af kampgebyr

Ved betaling af kampgebyr:

- Holdlederen indsamler beløbet på holdet og modregner evt. kørepenge. Brug gerne Mobilepay. 

- På kampdagen overføre Holdleder beløbet via bankoverførsel til HBC Bank Konto: 7600 7568595 i Vestjysk Bank. Skriv en note om hvilken kamp det er betalig for og hvad der er fratrukket i kørsel.

HBC Rangliste

HBC's rangliste er tilgængelig via ovenstående link.

Ranglisten opdateres normalt efter hver træning, du kan se under listen hvornår den sidst er opdateret.

Tip: når du har åbnet ranglisten kan du gemme det som bogmærke på PC eller smartphone og du har altid adgang til seneste liste.

Afbud til træning og kampe

Du melder skriftligt afbud til seniorlederen (Flemming Nielsen)
- på SMS (Tlf: 21 75 45 55); fldamgaard@gmail.com eller en seddel som afleveres personligt

Afbud til træning:

Du skal huske at melde afbud hvis du er forhindret i at møde til træning! Det er vigtigt for klubbens økonomi at vi kun reserverer det antal bowlingbaner, som er nødvendigt. Afbud sendes så tidligt som muligt og helst ugen før. Du skal dog også melde afbud, selv om det er med kort varsel du er blevet forhindret.

Afbud til kampe:

Du skal melde afbud så tidligt som muligt. Du skal checke alle datoer i turneringsplanen for alle relevante hold du evt. vil kunne spille på - første gang du modtager turneringsplanen ved sæsonstart og give besked om de datoer, du er forhindret i at spille kamp. Bliver du i løbet af sæsonen forhindret på flere datoer giver du straks besked om dette.

Når seniorlederen sætter hold offentliggøres dette her på hjemmesiden, og han forventer du naturligvis du kan spille, hvis du ikke på forhånd har meldt afbud. Det er besværligt at sammensætte nye hold, hvis det først er nu spillerne melder afbud. Det er derfor vigtigt at du melder afbud som beskrevet ovenfor!

Kontingent ved sygdom eller forhindret

Sygdom og skader: 

Hvis du ikke kan træne pga. længerevarende sygdom eller alvorlige skader (eksempelvis et brækket ben), skal du skrifteligt melde afbud til bestyrelsen/senior leder. 

Kontingentet er 50 kr. pr. måned under sygdom, gælder dog først ved indgangen til en ny måned.

Der er ingen kompensation i kontingentet ved sygdoms fravær under en måned.

Forhindret pga. arbejde:

Hvis du generelt kun kan træne hver anden gang pga. arbejde er kontingentet 200 kr. pr. måned. Bestyrelsen/senior leder skal på forhånd have skriftelig besked, om hvilke dage du er fraværende til træningen, således at antallet af bowlingbaner kan tilpasses.

Forhindret af andre årsager:

Hvis du er forhindret i at træne i en længere periode skal bestyrelsen/senior leder have besked om dette. Du har mulighed for at få nedsat kontingentet til 50 kr. pr. måned som passiv medlem.

Vedligeholdelse af Bowlingkugler

Hvis du er en bowling spiller der formår at udnytte din strike kugles ”hook” potentiale, er det vigtigt at du vedligeholde kuglen. Det er muligt at få bowlingkuglen til at vedblive med at fungere som ny, når den ofte renses for olie og den slibes/poleres let for hver 30-40 serier den har spillet.

Dette dokument indeholder anbefalinger og detaljerede beskrivelser for din egen vedligeholdelse: Vedligeholdelse af Bowlingkugler 

Dette dokument beskriver en billig service klubbens medlemmer har adgang til: